Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Goji hatásai
  2022-11-05 13:07:13, szombat
 
 
Tudta, hogy a máj elváltozásai gyakran csendben, feltűnés nélkül zajlanak, viszont minden szervre kihatnak?
Szerencsére a természet megalkotta azt a növényt, amely segíthet ezen, és az egész szervezete nyomban fellélegezhet!

Májunk egy többfunkciós szerv, rendkívül sokféle feladattal. Megfelelően működő máj nélkül például nincs zsíremésztés. A máj szabályozza a koleszterinszintünket, de arról is dönt, hogy a zsír energiává alakuljon, vagy zsírpárnák formájában tárolódjon. Képes tehát azt is irányítani, hogy hízunk vagy fogyunk.

A máj hormonokat és ezernél több enzimrendszert állít elő, melyek gyakorlatilag a szervezet minden tevékenységéért felelősek. A szem, a szív, az ivarmirigyek, az ízületek és a vesék helyes működése mind a jó májfunkció függvénye. Ha a több mint ezerből csak egyetlen enzimrendszer felépítésében akadályozva van a máj, máris az egész szervezet működése szenved zavart.

De ez még nem minden. A máj az első címzettje mindannak, amit megeszünk és megiszunk. Minden étel és ital a vékonybél nyálkahártyáján keresztül a portális vénába, és a vérárammal közvetlenül a májba kerül. A májba azonban bejutnak azok a mérgek is, melyeket a bőrön vagy a légzőrendszeren keresztül vettünk fel. A máj szakadatlan feladata ezért a vérből minden méreganyagot kiszűrni és ártalmatlanná tenni. Csak ezután lehet a semlegesített mérgeket a veséken vagy a bélrendszeren keresztül kiválasztani. Amíg a máj teljesítőképes, jól, aktívnak és egészségesnek érezzük magunkat.

Ha azonban a máj túlterhelődik a szervezetbe beáramló mérgekkel, akkor ez rögtön kihat az egész szervezetre.
Mi minden járulhat hozzá, hogy a máj túlterhelődjön?

Alkoholfogyasztás;
elhízás;
fogamzásgátlók;
májbetegségek;
gyomirtók, rovarirtók;
dohányzás;
környezetszennyezés;
kemoterápiás szerek;
gyógyszerszedés;
mesterséges adalékanyagok.

A máj csökkent erővel dolgozik, és a beáramló mérgeknek csak egy részét képes semlegesíteni. A vér ennek következtében toxinokkal szennyezett, nem tud elegendő oxigént szállítani és minden anyagcsere-mellékterméket elszállítani. A méreg- és salakanyagok a kötőszövetekben rakódnak le. Az elsalakosodott kötőszövet akadályozza minden egyes sejt optimális ellátását. Ezzel mindenféle betegség előfeltétele adott. Ne hagyjuk, hogy idáig fajuljon!
Kicsi a bors, de erős - tartja a mondás.
A megoldást ez esetben egy piciny gyümölcs nyújtja, a természet multivitaminja, melynek egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy javítja a máj működését.
Ez pedig nem más, mint a goji bogyó.

A Tibeti-fennsíkon termő goji cserje 3-4 méter magasra is megnő. Virágaiból augusztustól októberig tojás alakú bogyók nőnek, ezek a goji bogyók. Ázsiában már ősidők óta fogyasztják a szervezetre gyakorolt jótékony hatásai miatt ezt a narancssárgás-pirosas, enyhén édes és fanyar, leginkább sütőtökre emlékeztető ízű gyümölcsöt.

A hagyományos kínai orvoslásban a goji bogyót a vese, a máj és a szem betegségei ellen alkalmazták. A kínai gyógyászat szerint a máj egészsége befolyásolja a látásunkat is, tehát ha megszabadulunk a máj betegségeitől, a szemünk állapota is javulni fog. A kínaiak immunerősítőként, látásjavítóként, májvédőként és vágyserkentőként is fogyasztják.

A goji alkalmazása felnőttkori cukorbetegség ellen Kínában hagyományosnak mondható, mivel megteremti az egyensúlyt a vércukorszint és az inzulinválasz között. Májvédő hatása kiemelten fontossá teszi ezt a gyümölcsöt a kemoterápiás kezelés alatt álló daganatos betegek számára.
A goji amellett, hogy májunkat védi, gyakorlatilag minden testrészünkre kifejt valamilyen pozitív hatást:
Core

Védi a szívet.
Gyulladáscsökkentő.
Erősíti az immunrendszert.
Megújítja a memóriát.
Csökkenti az izomlázat.
Megóvja szervezetünket a szabad gyököktől.
Megelőzi és javítja a korral járó szemproblémákat.
Kitűnően regenerálja a szervezetet.
Segít megelőzni a daganatos betegségeket.

+ 1 bónuszhatás:

A fizikai teljesítmény növelése mellett a szexuális vágyat is fokozza. Egy régi mondás szerint a goji bogyó (vagy más nevén: farkasbogyó) az öregemberből is kihozza a farkast. Emiatt az ókori Kínában a feleségüktől távol lévő, utazgató férfiaknak nem volt tanácsos goji bogyót enni...
Mitől szupergyümölcs a goji?

A goji feltáplálja a szervezetet vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, fehérjékkel, antioxidáns flavonoidokkal és mindenféle különleges, a természetben ritkán előforduló anyaggal. A goji bogyó a betegségmegelőzés jelenleg ismert egyik leghatékonyabb természetes csúcsfegyvere: erősít, tisztít és táplál.

19 aminosavat tartalmaz, közülük 8 esszenciális, vagyis alapvetően fontos a szervezet működéséhez.
Tele van gomba- és baktériumölő hatóanyagokkal.
22 ásványi anyagot tartalmaz.
Vastartalma 15-ször nagyobb, mint a spenótnak.
A világ második legnagyobb mennyiségű C-vitamint tartalmazó gyümölcse.
A Földön ismert valamennyi növény közül ez tartalmazza a legtöbb karotinoidot.
A sárgarépánál jobb forrása a béta-karotinnak, melynek alapvető szerepe van a szem egészségének megóvásában.
Gazdag E-vitaminban, ami ritkán fordul elő a gyümölcsökben.
Tartalmazza az összes B-vitamint.
500-szor több C-vitamin található benne, mint a narancsban.
Több fehérjét tartalmaz, mint a teljes kiőrlésű gabona.
Esszenciális zsírsavakat is tartalmaz, melyek nélkülözhetetlenek az agy és idegrendszer tökéletes működéséhez.
Az ORAC-skálán a legmagasabb, 3472 egységnyi antioxidáns hatással rendelkező élelmiszer.
A legerősebb fiatalító hatással rendelkező növények közé tartozik.

A goji bogyót a ,,hosszú élet gyümölcsének" is nevezik, mivel fokozza az emberi növekedési hormon termelését, így rendszeres fogyasztásával időskorban is megvan rá az esélyünk, hogy fiatalos külsőnk legyen.

A természetben egyedüliként szinte csak a gojiban találjuk a kutatások során a rák ellen igen hatékonynak bizonyuló anyagot, a germániumot.

Egy 1994-ben, Kínában a ,,Journal of Oncology" által végzett kísérlet bebizonyította, hogy a halálos kórral fertőzött, ám goji bogyót fogyasztó betegeknél a hagyományos kezeléseknél sokkal jobb hatást értek el.
Hosszan lehetne még sorolni a goji fantasztikus hatóanyagait és ecsetelni azok hatásait, de fölösleges szaporítani a szót, egyszerűbb, ha kipróbálja!
Kiknek ajánljuk?

Ülőmunkát végzőknek,
immunerősítési céllal,
daganatos betegeknek,
látásromlás esetén,
szív- és érrendszer javítására,
májbajokkal küzdőknek,
betegségmegelőzési céllal,
rendszeresen sportolóknak,
cukorbetegeknek,
időseknek,
gyerekeknek.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: vágyserkentőként, immunerősítőként, nyálkahártyáján, gyógyszerszedés, látásjavítóként, cukorbetegeknek, légzőrendszeren, kötőszövetekben, szemproblémákat, legkiemelkedőbb, tevékenységéért, flavonoidokkal, bebizonyította, elsalakosodott, teljesítőképes, fogyasztásával, hagyományosnak, multivitaminja, hatóanyagokkal, megszabadulunk, enzimrendszert, leghatékonyabb, szupergyümölcs, túlterhelődjön, immunerősítési, fogamzásgátlók, mellékterméket, immunrendszert, szervezetünket, következtében, egészségesnek, gyümölcsökben, ártalmatlanná, májbetegségek, cukorbetegség, nyomelemekkel, természet megalkotta, egész szervezete, többfunkciós szerv, zsír energiává, szervezet minden, vesék helyes, több mint, egész szervezet, első címzettje, vékonybél nyálkahártyáján, portális vénába, vérárammal közvetlenül, májba kerül, májba azonban, bőrön vagy, légzőrendszeren keresztül, Gazdag E-vitaminban,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  802 esztendeje, 1222. április ...  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Muratáj  Bizonyos kulturális szint nélk...  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  William Shakespeare idézet  802 esztendeje, 1222. április ...  A könnyek összegyűjtése  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Az elfogadásnak...  Paul David Tripp Április 24  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Volt egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Muratáj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Pillangó  A fák lelke  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Jó éjt  Facebookon kaptam Krisztinától  Palóc Grand Canyon  Fodor Ákos költő,  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Esti kép  A Föld napja  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Pillangó  A föld szépségéért  Maradék idő  Tehetségtelen gyerek nincs.  Föld napja április 22  Vannak arcok  Különös!  próbáljuk ki az őszinteséget  Minden gyerek jó.  Gondolatok az életről és szere...  Aki szeret, annak senki sem id...  Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Krisztinától  Szent György nap  Ünnepelj csak  Ázzal aki csak szép  Rögtön puha Mézes Krémes  Maradék idő  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A világnak égető szüksége van ...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Föld napja 
Bejegyzés Címkék
természet megalkotta, egész szervezete, többfunkciós szerv, zsír energiává, szervezet minden, vesék helyes, több mint, egész szervezet, első címzettje, vékonybél nyálkahártyáján, portális vénába, vérárammal közvetlenül, májba kerül, májba azonban, bőrön vagy, légzőrendszeren keresztül, vérből minden, semlegesített mérgeket, veséken vagy, bélrendszeren keresztül, szervezetbe beáramló, egész szervezetre, beáramló mérgeknek, részét képes, kötőszövetekben rakódnak, elsalakosodott kötőszövet, piciny gyümölcs, természet multivitaminja, goji bogyó, goji bogyók, szervezetre gyakorolt, hagyományos kínai, goji bogyót, szem betegségei, kínai gyógyászat, szemünk állapota, kínaiak immunerősítőként, goji alkalmazása, inzulinválasz között, kemoterápiás kezelés, goji amellett, szabad gyököktől, korral járó, daganatos betegségeket, fizikai teljesítmény, szexuális vágyat, régi mondás, ókori Kínában, feleségüktől távol, goji feltáplálja, szervezetet vitaminokkal, természetben ritkán, betegségmegelőzés jelenleg, szervezet működéséhez, világ második, legtöbb karotinoidot, sárgarépánál jobb, szem egészségének, összes B-vitamint, teljes kiőrlésű, legerősebb fiatalító, emberi növekedési, természetben egyedüliként, gojiban találjuk, kutatások során, halálos kórral, hagyományos kezeléseknél, goji fantasztikus, vágyserkentőként, immunerősítőként, nyálkahártyáján, gyógyszerszedés, látásjavítóként, cukorbetegeknek, légzőrendszeren, kötőszövetekben, szemproblémákat, legkiemelkedőbb, tevékenységéért, flavonoidokkal, bebizonyította, elsalakosodott, teljesítőképes, fogyasztásával, hagyományosnak, multivitaminja, hatóanyagokkal, megszabadulunk, enzimrendszert, leghatékonyabb, szupergyümölcs, túlterhelődjön, immunerősítési, fogamzásgátlók, mellékterméket, immunrendszert, szervezetünket, következtében, egészségesnek, gyümölcsökben, ártalmatlanná, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5403
  • e Hét: 30294
  • e Hónap: 61780
  • e Év: 266481
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.